Er is niets vervelender dan een website te bezoeken om bepaalde informatie te vinden en deze dan niet te vinden. Stel daarom jezelf een aantal vragen die ervoor zorgen dat jij de juiste en relevante content op je site serveert:

  • Wat is het doel van mijn website?
  • Welke gebruikers wil ik aantrekken met mijn website?
  • Welke vragen zullen gebruikers stellen die hen naar mij toe kunnen leiden?

Door je aan deze basisvragen te houden zal je er al voor zorgen dat je meer relevante content op je website hebt.

Chaos

Vaak gebeurt het dat contentcreators zichzelf verliezen in alle aanwezige kennis en content en hierdoor de vragen uit het oog verliezen. Dit zorgt ervoor dat er te veel content op de website komt. Mensen die dit met hun eigen site doen verliezen het doel van de website uit het oog. Hierdoor zal je ook het tegenovergestelde bereiken.

Tip: Less is more

Probeer bij alles wat je creëert voor je website te denken aan de bovenstaande vragen. Dit zal ervoor zorgen dat je meer relevante content creëert en je website niet doet overlopen met onnodige informatie.

Informatieve content

Stel je voor, je bent op zoek naar de openingstijden van een bepaalde winkel. Het eerste wat je doet is dit intypen in Google. Hieruit volgen een aantal resultaten, de gebruiker klikt doorgaans op het bovenste resultaat. Wat vaak gebeurt is dat websites ervoor zorgen dat zij hierop gevonden worden en dus bovenaan komen te staan. Alleen is deze informatie dan niet beschikbaar, je komt op de website en vindt geen openingstijden. Hiermee irriteer je de gebruiker. Dat is het tegenovergestelde van wat je wilt.

Tip: Zorg ervoor dat je levert wat je belooft. 

Amuseer je gebruiker

Naast de relevante content op je website is het ook goed om af en toe een cadeautje te geven aan je gebruiker. Dit kan zijn in de vorm van een leuke blog of goede tips. Dit zal ervoor zorgen dat je gebruiker zich bindt aan jouw bedrijf of merk. Daarnaast is het goed om in gedachten te houden dat mensen erg visueel zijn ingesteld, beelden zijn erg belangrijk voor de beleving en kunnen heel erg de stemming zetten op je website. Daarom is ook de kwaliteit van belang, wanneer je een grote visual gebruikt, zorg dat deze niet pixelig is, maar een mooi groot kwalitatief beeld.

Tip: Zorg voor ‘mooie’ content, van pakkende teksten tot kwalitatief goede beelden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs

De MKB-accountant en social media

Recentelijk is er een rapport verschenen van NEMACC genaamd 'De impact van sociale media op de bedrijfsvoering van de mkb-accountants: kans of bedreiging?'. We kunnen wel vast verklappen dat er veel kansen zijn, maar natuurlijk ook de nodige bedreigingen. Niet alleen...

Lees meer