Jouw website, je wil dat het meer is dan een visitekaartje. Het is de online vestiging van jouw bedrijf. De bezoekers van de website wil je zo goed mogelijk helpen. Je wilt niet dat zij niet kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Dus hoe houd je bezoekers op de website, maar vooral: hoe jaag je de bezoekers niet weg?

8 ergernissen op een rij

Mensen ergeren zich nou eenmaal tegenwoordig makkelijk en snel. Ook wanneer zij een website bezoeken kan dit aan de orde zijn. Er is geen beginnen aan om alle ergernissen op te noemen, maar we geven er toch een paar. Herkenbaar?

  • Snelheid: de website laadt langzaam, door bijvoorbeeld het gebruik van grote afbeeldingen en video’s. Bezoekers wachten niet graag.
  • Informatie ontbreekt: jouw website is meer dan een visitekaartje. Toch zoeken veel bezoekers de contactinformatie. Zorg dat zij deze ook kunnen vinden!
  • Slechte navigatie: neem je bezoekers bij de hand, zorg dat zij eenvoudig kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Zorg voor logica en eenvoud.
  • Pop-ups, video’s en audio: zorg ervoor dat de bezoeker je website ook kan bezoeken, zonder aan de lopende band gestoord te worden. Een chatfunctie kan handig zijn, maar ook vervelend als deze je blijft storen.
  • Een mobiele website: het komt nog regelmatig voor. Een website is niet geschikt voor mobiel gebruik. Dit is jouw bezoeker niet meer gewend.
  • Veel reclame: net als het gebruik van veel pop-ups, schrikt ook veel reclame gebruikers af.
  • Houd je website up-to-date: zorg dat alle links werken en naar een goed werkende website leiden. Zorg ervoor dat duidelijk is en blijft wat bezoekers van jouw website kunnen verwachten.
  • Leesbaarheid: is de tekst niet te klein en valt de kleur van de tekst niet weg tegen de achtergrond? Design is belangrijk, maar zorg dat je gebruiker ook jouw informatie kan lezen.

Een greep uit de veel voorkomende ergernissen van gebruikers. Dit zijn punten waar je aan kan werken en zou moeten blijven werken. Ook op je website geldt: stilstand is achteruitgang.

Bouncepercentage

Jouw bouncepercentage geeft weer hoeveel bezoekers de website niet echt bezoeken en doorklikken, maar de website meteen weer verlaten. Dit is echt niet omdat zij per ongeluk op jouw website zijn gekomen. Vaak heeft dit te maken met één van bovenstaande ergernissen.

Dit percentage wil je dus zo laag mogelijk hebben. Dit betekent dat jouw bezoekers je website handig vinden en goed te gebruiken. Door een lager bouncepercentage scoor je ook nog eens beter in zoekmachines!

Help elkaar

Om er achter te komen wat bezoekers op jouw website doen, hoe hoog of hoe laag het bouncepercentage is en waar bezoekers uitvallen, zal je hun gedrag bij moeten houden. En ja, in deze tijd waar iedereen spreekt over de AVG, is dit ook gewoon mogelijk op een AVG-vriendelijke manier.

Jij wilt dat jouw bezoekers kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn. Bezoekers willen zo eenvoudig en snel mogelijk de informatie vinden waar zij naar op zoek zijn. Dit is dus een gemeenschappelijk doel. Zorg dus dat je dit voor je bezoekers optimaliseert. Maar aan de bezoekers dan ook het verzoek: zorg dat website eigenaren dit voor jullie kunnen doen. Zo wordt iedereen blij!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs

De MKB-accountant en social media

Recentelijk is er een rapport verschenen van NEMACC genaamd 'De impact van sociale media op de bedrijfsvoering van de mkb-accountants: kans of bedreiging?'. We kunnen wel vast verklappen dat er veel kansen zijn, maar natuurlijk ook de nodige bedreigingen. Niet alleen...

Lees meer

Adwords, ja of nee?

Laten we beginnen met het uitleggen wat AdWords is. AdWords is Googles betaalde reclameproduct. Je weet wel, de advertenties bovenaan en soms onderaan je Google zoekresultaten. Of je ze persoonlijk nou leuk vindt of niet, ze vergroten voor veel bedrijven het verkeer...

Lees meer